Transparant en eerlijk Gratis en vrijblijvend Onafhankelijk

Psychisch letsel

Gratis je schadeclaim indienen en volgen bij iedere verzekeraar in Nederland? Vertel jouw verhaal

27 augustus 2022

leestijd 2 minuten

Samengevat

  • Heb jij psychisch letsel opgelopen na een ongeluk?
  • Je staat onder behandeling van een psycholoog.

Psychisch letsel na een ongeluk

Na een ongeluk kan jij te maken krijgen met verschillende soorten letselschade. Elk type letsel geeft recht op een schadevergoeding. Na een ongeluk zal het letsel vastgesteld moeten worden door een arts. Dit heet het medisch traject.

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die is ontstaan doordat je gewond bent geraakt of pijnklachten ervaart. Letselschade bestaat uit lichamelijk letsel of psychisch letsel. Soms is jouw letselschade tijdelijk. Dat betekent dat je tijdelijk ongemak ervaart na een ongeluk. In andere situaties heb je te maken met blijvend letsel. Dit betekent dat je door het ongeval altijd te maken hebt met letsel en dit letsel niet geneest.

Schadevergoeding na letselschade

Elk type letsel geeft recht op een schadevergoeding. Een schadevergoeding is een financiële compensatie voor jouw letsel. Denk bijvoorbeeld aan vergoeding van medische kosten, schadevergoeding bij verlies van inkomsten, smartengeld bij een ongeval of andere soorten schadeposten na een ongeval.

Soorten letsel na een ongeval

Na een ongeval kan je te maken krijgen met diverse soorten letselschade. Heb jij te maken met psychisch letsel?

Psychisch letsel

Psychisch letsel is vaak een ondergeschoven kindje. Toch kan jij na een ongeluk te maken krijgen met psychisch letsel. Denk aan concentratieproblemen, sombere gedachtes, gevoel van lusteloosheid en extreme vermoeidheid. Een slachtoffer kunnen direct ontstaan na het ongeval. Ook kunnen klachten in de loop van een herstelperiode na het ongeluk ontstaan. Soms heb je last van herbelevingen van het ongeluk of verkeersangst.