Transparant en eerlijk Gratis en vrijblijvend Onafhankelijk

Maak een dossier aan

Gratis je schadeclaim indienen en volgen bij iedere verzekeraar in Nederland? Vertel jouw verhaal

22 September 2022

leestijd 3 minuten

Maak een nieuw dossier aan

Heb jij al een account aangemaakt als verzekeraar? Hieronder leggen wij uit hoe jij een dossier kunt aanmaken voor een slachtoffer in een dossier:

  •  Log in op jouw account
  • Ga naar 'mijn dossiers'
  • Ga naar 'Maak dossier aan'
  •  Vul alle gegevens over het ongeval in en maak het dossier aan

 

Gelukt! Het dossier is aangemaakt. Ga nu naar de vervolgstappen om de aanmaak van het dossier af te ronden.

Op het moment dat jij geen actieve medewerker bent op het dossier moet je jezelf eerst toevoegen als actieve medewerker op dit dossier. Daarna  heb jij de rechten om het slachtoffer en/of de belangenbehartiger uit te nodigen om deel te nemen op het dossier.

Slachtoffer uitnodigen op het dossier

Je hebt een dossier aangemaakt. Nu is het van belang om het slachtoffer uit te nodigen op het dossier. Hieronder leggen wij uit hoe jij dit kunt doen:

  • Ga naar 'voeg slachtoffer toe' onder het kopje 'partijen'
  • Vul de gegevens van het slachtoffer in. Het slachtoffer ontvangt direct een uitnodiging per email om deel te nemen op het dossier.


Wil je liever nog wachten met het uitnodigen van een slachtoffer? Ga dan naar 'tijdelijke aanduiding' en vul daar de tijdelijke gegevens van het slachtoffer in. Het slachtoffer zal geen dossieruitnodiging ontvangen.

De belangenbehartiger uitnodigen op het dossier

Heeft het slachtoffer een belangenbehartiger? Je kan als verzekeraar ook de belangenbehartige uitnodigen op een dossier:

  • Ga naar 'voeg belangenbehartiger toe' onder het kopje 'partijen'
  • De belangenbehartigers die zijn aangesloten bij Letselschademanager staat in de lijst met verzekeraars weergegeven. Klik op 'kies' en de belangenbehartiger ontvangt een uitnodiging.
  • Staat de belangenbehartiger er niet tussen? Letselschademanager is hard op weg om alle belangenbehartigers aan te sluiten op Letselschademanager. Staat de belangenbehartiger voor dit dossier niet in bovenstaand overzicht? Neem in dat geval contact met ons op. Wij zorgen vervolgens dat de betreffende belangenbehartiger wordt toegevoegd aan het dossier. Maak in dat geval gebruik van de 'tijdelijke aanduiding'
  • Ga naar 'tijdelijke aanduiding' en vul de gegevens van de belangenbehartiger in. Let op: de belangenbehartiger ontvangt geen uitnodiging bij de 'tijdelijke aanduiding'.

Je kan nu aan de slag met het dossier!