Transparant en eerlijk Gratis en vrijblijvend Onafhankelijk

Eerste hulp bij letselschade

Gratis je schadeclaim indienen en volgen bij iedere verzekeraar in Nederland? Vertel jouw verhaal

Vakjargon letselschade

De hulpverleners die jou bijstaan in de schadeafhandeling hebben een eigen taaltje. In dit blok tref jij de meeste woorden aan die gebruikt worden in de letselschadepraktijk. Zo ben jij direct op de hoogte wat dit betekent.

Verlies aan verdienvermogen

Kan jij door het ongeval tijdelijk of voor een langere tijd niet meer werken? Dan lijd jij schade. Deze schade wordt verlies aan verdienvermogen genoemd.

Huishoudelijke hulp

De term huishoudelijke hulp is misschien al herkenbaar. Soms kan jij door een ongeval jouw huis niet meer opruimen en schoonmaken. De financiële vergoeding die hiervoor wordt gegeven is de schadepost huishoudelijke hulp.

Verlies aan zelfwerkzaamheid

Helaas kan je door jouw letsel soms geen klusjes meer doen in jouw woning of in jouw tuin. Elk huis heeft onderhoud nodig, zoals schilderwerk, een muur behangen etc. Ook heeft de tuin aandacht nodig, zoals snoeiwerk en maaiwerk. Als jij dit niet meer kan door jouw ongeval dan heb jij recht op een vergoeding voor verlies van zelfwerkzaamheid.

Medische kosten

De schadepost medische kosten is misschien voor jou al wel duidelijk. Toch geven we graag een toelichting. Door het ongeval moet jij kosten maken zoals kosten voor het eigen risico van de zorgverzekering, medicijnkosten of verbandmiddelen.

Smartengeld

Bij een ongeval veroorzaakt door een ander heb jij bij letsel vergoeding op een smartengeldbedrag. Dit bedrag is bedoeld voor het pijn en verdriet dat is ontstaan door het ongeval.

Ook familieleden van een slachtoffer hebben soms recht op een schadevergoeding. Dit wordt affectieschade genoemd. Deze vergoeding wordt gegeven aan naasten van een slachtoffer met ernstig letsel of aan naasten van een slachtoffer die is overleden door het ongeval.

Letselschade?

Wij wijzen je de weg in de wereld van letselclaims en verzekeringen. Wij zijn onafhankelijk én zijn het grootste platform van Nederland voor letselschadeclaims en contact met betrouwbare belangenbehartigers. Meld via letselschademanager direct gratis jouw schade en volg jouw claim online.

Meld direct jouw claim