Transparant en eerlijk Gratis en vrijblijvend Onafhankelijk

Bedrijfsongevallen

Gratis je schadeclaim indienen en volgen bij iedere verzekeraar in Nederland? Vertel jouw verhaal

Ongeluk op het werk

We brengen in leven dagelijks veel tijd door op ons werk. Een ongeluk op het werk zit in een klein hoekje. Iedereen die werkt is verbonden aan risico’s. Elke beroepsgroep kent andere bedrijfsrisico’s. Een risico waar medewerkers allemaal aan blootgesteld worden is bijvoorbeeld het uitglijden of vallen op de werkvloer. In de bouw word je als medewerker blootgesteld aan machines of valgevaar.

Wat moet je doen na een ongeluk? Heb je recht op schadevergoeding? En waar meld jij jouw schade? Letselschademanager wijst jou bij een val of een ongeluk op het werk de weg.

Wat is letselschade bij een arbeidsongeluk?

Letselschade is de schade die is ontstaan doordat je gewond bent geraakt of pijnklachten ervaart na een ongeval op het werk. Letselschade bestaat uit lichamelijk letsel of psychisch letsel. Soms is jouw letselschade tijdelijk. Dat betekent dat je tijdelijk ongemak ervaart na een ongeluk op het werk. In andere situaties heb je na een ongeluk op het werk te maken met blijvend letsel. Dit betekent dat je door het ongeval op het werk altijd te maken hebt met letsel en dit letsel niet geneest. Meld in elke situatie na een ongeval direct jouw ongeluk. Ook als je denkt dat de schade wel meevalt.

Soorten ongelukken tijdens werktijd

Een arbeidsongeluk of bedrijfsongeluk is een ongeluk tijdens jouw werk. Tijdens dit ongeval loop jij schade op. Op het werk kunnen er verschillende ongelukken ontstaan. Hieronder een kleine greep uit de soort ongevallen:

- Uitglijden op de vloer 

- Het stoten van je hoofd 

- Letsel door een klant of client 

- Letselschade veroorzaakt door een collega

- Een ongeval tijdens een bedrijfsuitje 

- Een val in de bouwsector

- Een ongeluk met de heftruck 

- Een hand in een machine 

-  Het inademen van asbest en gevaarlijke stoffen

Ongeval op het werk als zzp’er

Wist je dat je als zzp’er ook recht hebt op schadevergoeding bij een ongeluk? Veel zelfstandigen in bijvoorbeeld de bouw denken dat hun opdrachtgever niet aansprakelijk is voor een ongeluk op het werk omdat ze ‘eigen baas’ zijn. Dat is niet het geval. De wetgever heeft de groep zelfstandigen vanwege hun kwetsbare positie juist beschermd voor ongevallen. Je hebt als zelfstandige daarom recht op schadevergoeding bij een ongeluk op je werkplek.

Letselschade?

Wij wijzen je de weg in de wereld van letselclaims en verzekeringen. Wij zijn onafhankelijk én zijn het grootste platform van Nederland voor letselschadeclaims en contact met betrouwbare belangenbehartigers. Meld via letselschademanager direct gratis jouw schade en volg jouw claim online.

Meld direct jouw claim