Transparant en eerlijk Gratis en vrijblijvend Onafhankelijk

Gevallen op het werk

Gratis je schadeclaim indienen en volgen bij iedere verzekeraar in Nederland? Vertel jouw verhaal

27 juli 2022

leestijd 4 minuten

Gevallen op het werk

We zijn dagelijks op ons werk. Een val op het werk zit in een klein hoekje.

Elke beroepsgroep kent andere bedrijfsrisico’s. Wat ieder beroep gemeen heeft is de kans op vallen. Denk aan de val van een afstapje, het struikelen over producten op de werkvloer, het uitglijden op de vloer, de val van een steiger in de bouw, etc.

In sommige situaties vindt een medewerker het lastig om zijn werkgever op het ongeval aan te spreken. Toch heeft vrijwel iedere werkgever een verzekering afgesloten voor ongevallen op de werkvloer. Dit betekent dat jouw ongeval is verzekerd. Wat moet je doen na een ongeluk? Bij wie moet jij het ongeluk melden? Heb je recht op schadevergoeding? Letselschademanager wijst jou de weg bij een val of een ongeluk op het werk.

Ik ben gevallen op het werk

Een val op het werk komt in verschillende soorten en maten voor. Denk aan een val van meer dan 3 meter naar beneden. Denk ook aan het uitglijden. Hieronder beschrijft Letselschademanager de meest voorkomende valpartijen op het werk:

  • Gevallen van een afstapje op het werk
  • Gevallen van de trap op het werk
  • Gestruikeld over producten op de werkvloer
  • Uitgegleden op de vloer
  • Gevallen van een steiger tijdens het werk

Meld jouw val op het werk

Ben je gevallen op je werk? Na de val is het belangrijk om het ongeluk direct bij jouw leidinggevende op het werk te melden. Je moet als werknemer namelijk bewijzen dat jij tijdens werktijd een ongeluk hebt gehad. Het is daarom belangrijk om de val op het werk direct te melden op de werkvloer, zoals jouw leidinggevende.

Laat je gezondheid het toe om foto’s maken van de plek waar je bent gevallen? Het is namelijk verstandig om foto’s te maken van de plek van de val. Bij letselschade is het belangrijk om dit door een arts te laten vaststellen. Neem daarom contact op met de huisarts voor een afspraak. Laat de huisarts jouw letsel controleren, ook als je denkt dat er niets aan de hand is. Dit is ook belangrijk voor het bewijs van jouw ongeval op het werk.

Verzekering van de werkgever na een val

Iedere werkgever heeft een verzekering afgesloten voor ongevallen op de werkvloer. Dit betekent dat jouw ongeval is verzekerd. Om deze reden kan jij het ongeval eenvoudig melden bij de verzekeraar van jouw werkgever via Letselschademanager.

Jouw werkgever heeft misschien begrip voor jouw situatie en jouw val. Toch is het van belang om bij jouw werkgever navraag te doen waar hij een verzekering heeft afgesloten. Met deze gegevens kun jij het ongeval melden bij de verzekeraar via Letselschademanager. Het is vervolgens aan de verzekeraar om jouw ongeval te beoordelen. Jouw werkgever is hiervoor namelijk verzekerd!

Meld jouw schade op Letselschademanager

Het is belangrijk om zo spoedig mogelijk jouw ongeval te melden op Letselschademanager. Kort na een val op het werk weet iedereen nog wat er is gebeurd. Je hebt misschien nog geen financiële schade geleden. Tegelijkertijd weet je niet hoe de toekomst verloopt. Wat als je na twee jaar nog steeds bent ziekgemeld? In dat geval kan een werkgever jouw ontslaan.

  • Vraag bij jouw werkgever na bij welke verzekeraar hij een verzekering heeft afgesloten
  • Meld direct na jouw ongeval op Letselschademanager en maak een online dossier aan
  • De verzekeraar neemt contact met jou op om jouw zaak te beoordelen