Transparant en eerlijk Gratis en vrijblijvend Onafhankelijk

Smartengeld

Gratis je schadeclaim indienen en volgen bij iedere verzekeraar in Nederland? Vertel jouw verhaal

Smartengeld is een schadevergoeding voor de pijn en het verdriet dat is ontstaan na een ongeluk. Dit is schade die niet in geld is uit te drukken. De hoogte van smartengeld is niet simpel om te berekenen. In Nederland is het alleen mogelijk om smartengeld te eisen als slachtoffer bij letselschade. Bij een ernstig ongeluk of bij het overlijden door een ongeluk hebben ook familieleden recht op een schadevergoeding.

Letselschademanager vertelt jou meer over wat smartengeld is, wat voor soorten smartengeld er bestaan en hoe je smartengeld kunt vorderen.

Wat is smartengeld?

Smartengeld is een vergoeding voor jouw smart. Het gaat om een vergoeding voor jouw leed, pijn en verdriet. Na een ongeluk met letselschade heb je recht op vergoeding van smartengeld. Smartengeld wordt in het recht ook wel ‘immateriële schade’ genoemd.

Diverse soorten smartengeld

Er zijn diverse soorten smartengeld. Dit is afhankelijk van of jij zelf slachtoffer bent geworden van een ongeluk of jij een familielid hebt die een ongeval hebt gehad.

 ·      Je hebt zelf een ongeluk gehad

·      Je kind heeft een ongeluk gehad

·      Je echtgenoot of partner heeft een ongeluk gehad

Letselschade?

Wij wijzen je de weg in de wereld van letselclaims en verzekeringen. Wij zijn onafhankelijk én zijn het grootste platform van Nederland voor letselschadeclaims en contact met betrouwbare belangenbehartigers. Meld via letselschademanager direct gratis jouw schade en volg jouw claim online.

Meld direct jouw claim