Transparant en eerlijk Gratis en vrijblijvend Onafhankelijk

Aangereden door vrachtwagen

Gratis je schadeclaim indienen en volgen bij iedere verzekeraar in Nederland? Vertel jouw verhaal

27 juli 2022

leestijd 4 minuten

Samengevat

  • Je bent in het verkeer aangereden door een vrachtwagen.
  • De gevolgen van een ongeval met een vrachtwagen kunnen groot zijn, zoals ernstig letsel of overlijden.
  • Wist je dat jij als voetganger of fietser bescherming geniet bij een ongeval?
  • Wist je dat ook familieleden recht hebben op een schadevergoeding bij ernstig letsel?

Ongeluk vrachtwagen

Je hebt een ongeluk gehad met een vrachtwagen in het verkeer. Een ongeluk met een vrachtwagen kan vaak heftige gevolgen hebben door de zwaarte van de vrachtwagen. Een dodelijk ongeluk komt om deze reden helaas vaak voor.

Door het ongeluk met de vrachtwagen letsel opgelopen? Ben jij na het ongeluk naar het ziekenhuis vervoerd? Heb jij te maken met kosten door het ongeluk? Heb jij als nabestaande te maken met kosten na een vrachtwagenongeluk? Hoeveel schadevergoeding krijg jij door dit ongeluk? Meld direct na het ongeval jouw ongeval bij de verzekeraar voor snelle hulp en begeleiding.

Soorten ongevallen met vrachtwagen

Een ongeval met een vrachtwagen kan grote gevolgen hebben. Zowel voor jou als slachtoffer, maar bij ernstig letsel ook bij familieleden. Dit komt door de zwaarte van de vrachtwagen. Hieronder de meest voorkomende situatie:

  • Als fietser of voetganger krijg jij een ongeluk met een vrachtwagen
  • Als automobilist of motorrijder krijg jij een ongeluk met een vrachtwagen
  •  Een familielid krijgt een ernstig ongeluk met een vrachtwagen

Een ongeluk kan grote gevolgen hebben voor jou als slachtoffer, maar ook voor familieleden. De verzorging komt namelijk op de schouders van de familieleden te rusten. Om deze reden hebben ook directe familieleden recht op een schadevergoeding bij ernstig letsel of overlijden van het slachtoffer. Dit wordt affectieschade genoemd.

image

Fietser of voetganger ongeluk met vrachtwagen

Een fietser of voetganger is beschermd tegen de gevaren van een gemotoriseerd voertuig zoals een vrachtwagen. Dit betekent dat een fietser of een voetganger altijd minimaal 50% van de schade vergoed krijgt bij een ongeluk met een vrachtwagen. Ook als het ongeval te wijten is aan onvoorzichtigheid van de fietser of voetganger.

Je krijgt een hogere vergoeding als het ongeval volledig is te wijten aan het gedrag van de vrachtenbestuurder of als jij door het ongeval ernstig letsel hebt opgelopen. Afhankelijk van de verkeersituatie zal een vaststelling van de hoogte van de schadevergoeding plaatsvinden.

Automobilist krijgt een aanrijding met vrachtwagen

Als een automobilist een ongeval krijgt met een vrachtwagen dan kan de schade door de zwaarte grote gevolgen hebben voor jou als automobilist. Als automobilist moet je bewijzen dat het vrachtwagenongeval is veroorzaakt door het handelen van de vrachtwagenbestuurder. Het is belangrijk om direct alle namen van getuigen te noteren en de politie te bellen bij letsel.

Wat als je zelf schuldig bent aan het ongeval met de vrachtwagen? Je bent als automobilist bijvoorbeeld achterop de vrachtwagen gereden. Ook als je zelf schuldig bent aan het ongeval met de vrachtwagen heb jij misschien recht op een schadevergoeding. Een automobilist heeft soms een aanvullende verzekering afgesloten voor schade aan inzittenden. Meld het ongeval zo spoedig mogelijk online. De verzekeraar zal beoordelen of jij verzekerd bent tegen deze schade. 

Toegevoegde waarde van Letselschademanger?

Als letselschadeslachtoffer wil jij je maar op één ding richten: je herstel. Wij helpen je graag, door alles rondom je schadeclaim snel en goed te regelen. Met Lexi in de hoofdrol leggen wij uit hoe Letselschademanager bewezen bijdraagt aan een sneller herstel en een vlottere afhandeling van jouw schadeclaim. Bekijk de video

Als bromfietser een ongeluk gehad met vrachtwagen

Een bromfietsen of een scooterrijder kan een ongeluk krijgen met een vrachtwagen binnen de bebouwde kom. De gevolgen voor een bromfietser of scooterrijder kunnen groot zijn. Het is daarom belangrijk dat je de namen van getuigen noteert. Heb je ernstig letsel opgelopen? In dat geval zal ook de politie een uitgebreid onderzoek starten.

Een familielid krijgt een ernstig ongeluk met een vrachtwagen

Krijgt een familielid op de weg een ongeluk met een vrachtwagen? Door de zwaarte van de vrachtwagen kunnen de gevolgen voor een slachtoffer groot zijn. Bij ernstig letsel of bij overlijden als gevolg van het ongeval heeft dit ook invloed op de familieleden. Daarom kunnen directe familielieden een schadevergoeding indienen. Dit is een vast bedrag en wordt affectieschade genoemd.

De checklist na de aanrijding door een auto

  • Foto’s maken van de plek van het ongeval

  • Schadeformulier voorkant invullen met de andere automobilist
  • De schade direct online melden bij de verzekeraar via Letselschademanager