Transparant en eerlijk Gratis en vrijblijvend Onafhankelijk

Verkeersongevallen

Gratis je schadeclaim indienen en volgen bij iedere verzekeraar in Nederland? Vertel jouw verhaal

Verzekeringsplicht voor verkeersongevallen

In Nederland zijn verkeersdeelnemers door de verzekeringsplicht goed beschermd in het geval van een ongeluk. De eigenaar van een motorvoertuig, zoals een auto, motor, scooter, brommer of snorfietser, is verplicht om een verzekering af te sluiten. Dit heet een WA-verzekering. Heb je een ongeluk gehad dat is veroorzaakt door een ander? In dat geval kan jij de verzekeraar van de dader altijd aanspreken voor schadevergoeding.

Veel eigenaren van motorvoertuigen sluiten vrijwillig nog een aanvullende verzekering af voor schade. Stel de bestuurder van een auto maakt een ongeluk op de weg dat gedeeltelijk of volledig de schuld van de bestuurder is, bijvoorbeeld een inschattingsfout. Als een bestuurder of passagiers letsel oplopen dan hebben zij recht op een schadevergoeding. Deze aanvullende verzekering is niet verplicht.

Verschillende ongelukken in het verkeer

In het verkeer heb jij te maken met verschillende voertuigen en personen. Een ongeluk op straat ligt op de loer in het dagelijks verkeer. Dagelijks hebben we met veel weggebruikers te maken. Kies jouw situatie en wij vertellen jou meer over het juridisch gedeelte van het verhalen van schade:

  • Automobilisten
  • Motorrijders
  • Bromfietsers
  • Fietsers
  • Trams en bussen

Bescherming van fietsers en voetgangers

Nederland is een echt fietsland.  Fietsers en voetgangers zijn in het verkeer helaas kwetsbaar. De wetgever beschermt daarom voetganger en fietsers bij een ongeluk.  Je hebt daarom als voetganger of fietser altijd recht op een schadevergoeding bij een ongeluk met een motorvoertuig. Zelfs als je eigen schuld hebt aan het ongeluk.

Letselschade?

Wij wijzen je de weg in de wereld van letselclaims en verzekeringen. Wij zijn onafhankelijk én zijn het grootste platform van Nederland voor letselschadeclaims en contact met betrouwbare belangenbehartigers. Meld via letselschademanager direct gratis jouw schade en volg jouw claim online.

Meld direct jouw claim