Transparant en eerlijk Gratis en vrijblijvend Onafhankelijk

Knieletsel

Gratis je schadeclaim indienen en volgen bij iedere verzekeraar in Nederland? Vertel jouw verhaal

27 juli 2022

leestijd 2 minuten

Samengevat

  • Heb jij knieletsel opgelopen na een ongeluk?
  • Wat is knieletsel?

Knieletsel na een ongeluk

Na een ongeluk kan jij te maken krijgen met verschillende soorten letselschade. Elk type letsel geeft recht op een schadevergoeding. Na een ongeluk zal het letsel vastgesteld moeten worden door een arts. Dit heet het medisch traject.

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die is ontstaan doordat je gewond bent geraakt of pijnklachten ervaart. Letselschade bestaat uit lichamelijk letsel of psychisch letsel. Soms is jouw letselschade tijdelijk. Dat betekent dat je tijdelijk ongemak ervaart na een ongeluk. In andere situaties heb je te maken met blijvend letsel. Dit betekent dat je door het ongeval altijd te maken hebt met letsel en dit letsel niet geneest.

Schadevergoeding na letselschade

Elk type letsel geeft recht op een schadevergoeding. Een schadevergoeding is een financiële compensatie voor jouw letsel. Denk bijvoorbeeld aan vergoeding van medische kosten, schadevergoeding bij verlies van inkomsten, smartengeld bij een ongeval of andere soorten schadeposten na een ongeval.

Soorten letsel na een ongeval

Na een ongeval kan je te maken krijgen met diverse soorten letselschade. Heb jij knieletsel opgelopen?

Knieletsel

Een knie kan een flinke klap krijgen bij een ongeluk. Een beperking in het gebruik van de knie kan invloed hebben op het dagelijkse leven. Met knieletsel is het niet altijd mogelijk om te kunnen blijven werken. Denk aan een knieschuif die is gebroken of een tibia plateau fractuur. Ook zal je bij knieletsel vaak het ziekenhuis en de fysiotherapeut bezoeken. Letselschademanager legt jou meer uit over knieletsel en over het indienen van een schadevergoeding.