Transparant en eerlijk Gratis en vrijblijvend Onafhankelijk

Rugletsel

Gratis je schadeclaim indienen en volgen bij iedere verzekeraar in Nederland? Vertel jouw verhaal

27 augustus 2022

leestijd 2 minuten

Samengevat

  • Rugletsel na een ongeluk?
  • Rugletsel is ook zonder ongeval een veelvoorkomende pijnklacht.

Rugletsel na ongeluk

Na een ongeluk kan jij te maken krijgen met verschillende soorten letselschade. Elk type letsel geeft recht op een schadevergoeding. Na een ongeluk zal het letsel vastgesteld moeten worden door een arts. Dit heet het medisch traject.

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die is ontstaan doordat je gewond bent geraakt of pijnklachten ervaart. Letselschade bestaat uit lichamelijk letsel of psychisch letsel. Soms is jouw letselschade tijdelijk. Dat betekent dat je tijdelijk ongemak ervaart na een ongeluk. In andere situaties heb je te maken met blijvend letsel. Dit betekent dat je door het ongeval altijd te maken hebt met letsel en dit letsel niet geneest.

Schadevergoeding na letselschade

Elk type letsel geeft recht op een schadevergoeding. Een schadevergoeding is een financiële compensatie voor jouw letsel. Denk bijvoorbeeld aan vergoeding van medische kosten, schadevergoeding bij verlies van inkomsten, smartengeld bij een ongeval of andere soorten schadeposten na een ongeval.

Soorten letsel na een ongeval

Na een ongeval kan je te maken krijgen met diverse soorten letselschade. Rugletsel is een veelvoorkomende klacht. 

Rugletsel

Letselschade aan de rug is een van de meest voorkomende vormen van letselschade. Rugletsel komt vaak voor bij verkeersongelukken of ongelukken op het werk. Bij rugletsel kan je bijvoorbeeld denken aan gebroken wervels, pijnlijke spieren, pezen etc. Hoe ernstig het rugletsel is, hangt af van de plaats van de fractuur. Als het ruggenmerg is doorgesneden wordt gesproken van een dwarslaesie. Rugletsel kan voor tijdelijk ongemak zorgen. Maar kan ook leiden tot blijvende schade aan de rug. Letselschademanager vertelt jou daarom meer over het indienen van een schadevergoeding bij rugletsel.