Transparant en eerlijk Gratis en vrijblijvend Onafhankelijk

Ongeval met tram

Gratis je schadeclaim indienen en volgen bij iedere verzekeraar in Nederland? Vertel jouw verhaal

27 juli 2022

leestijd 4 minuten

Samengevat

  • Je bent aangereden in het verkeer door een tram.
  • Als passagier van de tram ben je ten val gekomen door plotseling remmen.
  • Wat moet je doen bij een ongeluk met een tram?

Ongeluk met tram

In grote steden heb je als fietser, voetganger of automobilist te maken met trams in het verkeer. Een tram is niet zonder risico’s in het verkeer. Een tram kan namelijk niet uitwijken. Het komt regelmatig voor dat iemand in aanrijding komt met een tram. Ook als passagier kan je schade oplopen in de tram zelf.


Door de aanrijding met de tram heb jij letsel opgelopen. Heb jij te maken met kosten door het ongeluk? Ben jij na het ongeluk naar het ziekenhuis vervoerd? Ben jij bijvoorbeeld na het ongeluk naar de huisarts of fysiotherapeut geweest? 

Hoeveel schadevergoeding krijg jij door dit ongeluk? Letselschademanager helpt jou om direct jouw schadeclaim in te dienen bij de verzekeraar.

Wist je dat je niet alleen als automobilist of als fietser of voetganger een ongeval kan krijgen met de tram? Een val in de tram zelf door het plotseling remmen van de trambestuurder komt veel voor. Je kunt daardoor behoorlijke verwondingen oplopen, zoals knieletsel of hoofdletsel. Vaak melden deze mensen zich niet bij de trambestuurder. Toch is het belangrijk om bij letsel direct het ongeval te melden bij de trambestuurder en aan de trambestuurder te vragen om gezamenlijk een schadeformulier in te vullen. Ook is het belangrijk om de namen van de andere personen in de tram (getuigen) te noteren.

image

Als fietser aangereden door een tram

Je bent als fietser aangereden door een tram. In dat geval heb je als fietser  recht op minimaal 50% van jouw schade. Of je recht hebt op meer vergoeding hangt af van de verkeerssituatie. Dit noemen we de toedracht van het ongeluk. Je hebt ook recht op een schadevergoeding als het ongeval door jou is veroorzaakt. Natuurlijk, mag je dit ongeval niet opzettelijk hebben veroorzaakt.

Als voetganger aangereden door een tram

Je bent als voetganger kwetsbaar in het verkeer. Bij een aanrijding met tram kan jouw letselschade groot zijn. Ben je als voetganger aangereden door een tram? Als voetganger heb je minimaal recht op 50% schadevergoeding bij een aanrijding met een tram. Of je recht hebt op een hoger percentage schadevergoeding hangt af van de verkeersituatie. Dit noemen we de toedracht van het ongeluk.

Als automobilist aangereden door een tram

Automobilisten of motorrijders kunnen ook met een tram in aanrijding komen. Bij een ongeluk moet worden gekeken wie schuldig is aan het ongeval. Wie aansprakelijk is bij een tramongeval en voor wat voor gedeelte is ook van belang voor jouw schadevergoeding. Dien na een ongeval zo spoedig mogelijk een schademelding in. Belangrijke informatie kan op deze manier zo min verloren worden gegaan.

Toegevoegde waarde van Letselschademanger?

Als letselschadeslachtoffer wil jij je maar op één ding richten: je herstel. Wij helpen je graag, door alles rondom je schadeclaim snel en goed te regelen. Met Lexi in de hoofdrol leggen wij uit hoe Letselschademanager bewezen bijdraagt aan een sneller herstel en een vlottere afhandeling van jouw schadeclaim. Bekijk de video

Als passagier een tramongeluk

Als passagier kan je ook te maken krijgen met een tramongeluk. De trambestuurder kan plotseling hard remmen. Je komt bijvoorbeeld in de tram ten val. De vervoersmaatschappij heeft de plicht om jou als passagier veilig te vervoeren. Bij een ongeluk in de tram kan jij jouw schade direct indienen.

Wat moet je doen na een aanrijding met een tram?

Na de aanrijding met een tram is het belangrijk om dit direct te melden bij de trambestuurder. Samen met de trambestuurder vul jij een schadeformulier in. Een trambestuurder zal dit waarschijnlijk bij zich hebben. 

Heeft een trambestuurder geen schadeformulier bij zich? Noteer de naam van de trambestuurder, nummer van de tram en het tijdstip waarop het ongeval plaatsvond. Maak foto’s van de situatie als dat mogelijk is.

Heb jij na de aanrijding met de tram ernstig letsel opgelopen? Bel in dat geval 112. In dat geval komt ook de politie en de politie zal van het ongeval een proces-verbaal opmaken. Je beschikt dan over alle gegevens over het ongeval.

Checklist na een aanrijding met een tram

  • Meld het ongeval  bij de trambestuurder
     

  • Maak foto’s van de situaties
  • Vul een schadeformulier in
  • Noteer de naam van de getuigen/passagiers tram