Transparant en eerlijk Gratis en vrijblijvend Onafhankelijk

Heftruckongeval

Gratis je schadeclaim indienen en volgen bij iedere verzekeraar in Nederland? Vertel jouw verhaal

27 juli 2022

leestijd 6 minuten

Samengevat

  • Heb jij een ongeluk gehad op de heftruck?
  • Schadevergoeding na een heftruckongeval.

Heftruckongeval

Een ongeval met een heftruck is snel gemaakt. Een heftruck is een veelgebruikt voertuig in een loods of magazijn. Een heftruck is lastig te besturen. Een heftruck is vaak zwaar beladen. Krijg je op jouw werk een aanrijding met een collega? Of heb jij door een heftruck letsel opgelopen op het werk? Heb jij recht op een schadevergoeding na een ongeluk met de heftruck? 

Iedere werkgever heeft een verzekering afgesloten voor ongevallen of aanrijdingen de heftruck. Dit betekent dat jouw ongeval is verzekerd. Wat moet je doen na een ongeluk? Bij wie moet jij het ongeluk melden? Heb je recht op schadevergoeding? Letselschademanager wijst jou de weg bij een heftruckongeluk op het werk.

Heftruckongevallen op het werk

Heftruckongevallen op het werk kunnen gevolgen hebben. Een aanrijding met een heftruck kan leiden tot middelzwaar of zwaar letsel. Om deze reden heeft jouw werkgever een verzekering afgesloten.

Hieronder benoemt Letselschademanager de meeste voorkomende ongevallen met een heftruck: 

- Aanrijding met een heftruck

- Ongeval omdat de heftruck uit balans raakt

- De val van een heftruck

- Een ongeval door een vallende lading.

- Beknelling door een heftruck

- De val van hoogte op de heftruck

Ongeluk met een heftruck op het werk, wie is aansprakelijk?

De kans op een ongeval met de heftruck is groot. Jouw werkgever moet zorgen voor een veilige situatie met de heftruck. Een heftruck moet bijvoorbeeld goed onderhouden worden. De werkgever moet ervoor zorgen dat werknemers veilig kunnen werken met een heftruck. Je hebt bijvoorbeeld een certificaat nodig om op een heftruck te mogen rijden.

Jouw werkgever moet daarom er alles aan doen om te zorgen dat er veilig met een heftruck kan worden gewerkt. De werkgever moet ook controleren of veilig met de heftruck wordt omgegaan. Dit zijn hoge eisen voor een werkgever. De werkgever moet bij een ongeluk bewijzen dat er veilig werd gewerkt. Vrijwel elke werkgever heeft bij een heftruck een verzekering afgesloten. Jouw ongeluk door een heftruck is verzekerd.

Ongeval als zzp’er in de bouw

Een zzp’er heeft vaak geen verzekering afgesloten voor ongevallen. Wat als je een ongeval krijgt in de bouw? Je komt bijvoorbeeld ten val. Hierdoor kan jij tijdelijk of voor een langere periode niet meer werken in de bouw. Voor een zzp’er betekent geen werk, ook geen inkomen.

Het is belangrijk om te weten dat jouw opdrachtgever in de bouw vaak voor jou verantwoordelijk is. Dit is iets wat veel zzp’ers in de bouw niet weten. Dit betekent dat jouw opdrachtgever jouw ongeluk in de bouw kan melden bij de verzekering. De verzekering van jouw opdrachtgever neemt jouw zaak in behandeling en beoordeelt de aansprakelijkheid. Jouw opdrachtgever heeft hierover niets te zeggen. Bij aansprakelijkheid zal de verzekering jouw schade beoordelen en jou een schadevergoeding betalen.

 

Schadevergoeding na een ongeval in de bouw?

Na een ongeval in de bouw heb jij vaak recht op schadevergoeding. Jij moet als werknemer of als zzp’er kunnen bewijzen dat je een ongeval in de bouw hebt gehad tijdens werktijd. Het is daarom belangrijk om jouw ongeluk in de bouw direct te melden en naar het ziekenhuis of de huisarts te gaan.

Jouw schadevergoeding wordt beoordeeld door de verzekeraar. Dit is de verzekeraar van jouw werkgever of opdrachtgever. Dit betekent dat jouw werkgever jouw schadevergoeding vaak zelf niet hoeft te betalen. De verzekeraar beoordeelt na het indienen van jouw claim via Letselschademanager jouw schadevergoeding.

Hoeveel schadevergoeding na een ongeluk in de bouw?

Je hebt letsel opgelopen door een ongeluk in de bouw. Bij aansprakelijkheid heb jij recht op schadevergoeding. De hoogte van jouw schadevergoeding is afhankelijk of jij werknemer bent of zzp’er.

Je hebt bij een ongeluk in de bouw recht op verlies van inkomsten. Door het ongeval kan jij bijvoorbeeld tijdelijk niet meer werken. Dit inkomensverlies is schadevergoeding.

 Een bouwvakker klust in de avonduren of weekend vaak ergens ‘zwart’ bij. Dit levert vaak een extra centje op naast het inkomen. Kan jij door jouw ongeluk niet meer zwart klussen. Dan heb jij recht op vergoeding van deze inkomsten. Het is wel belangrijk dat jij kan bewijzen dat je bijvoorbeeld in het weekend ‘zwart’ bijklust.

Natuurlijk zijn er nog meer schadeposten waar jij recht op hebt. Denk aan smartengeld of vergoeding van medische kosten. Na het melden van jouw schade op Letselschademanager zal deze schade worden berekend.