Transparant en eerlijk Gratis en vrijblijvend Onafhankelijk

Aangereden als scooterrijder

Gratis je schadeclaim indienen en volgen bij iedere verzekeraar in Nederland? Vertel jouw verhaal

27 juli 2022

leestijd 3 minuten

Ongeluk als scooter

Je hebt een scooterongeluk gehad in het verkeer. Je bent in het verkeer bijvoorbeeld aangereden door een automobilist. Een automobilist gaf geen voorrang aan jou. Een scooterrijder kan in het verkeer kwetsbaar zijn. Een scooter wordt in het verkeer vaak over het hoofd gezien door andere weggebruikers.

Door het ongeluk heb jij verwondingen opgelopen en heb jij te maken met kosten. Ben jij na het ongeluk naar het ziekenhuis vervoerd? Heb jij door het de aanrijding op de scooter studievertraging opgelopen of kan jij niet meer werken? Je bent als scooterrijder erg kwetsbaar in het verkeer. Letselschademanager helpt jou als scooterrijder om direct jouw schadeclaim in te dienen bij de verzekeraar.

Schadevergoeding bij scooterongeluk

Na het scooterongeluk moet er uitgezocht worden wie aansprakelijk is voor het de aanrijding. Je kan als bestuurder zelf het ongeval hebben veroorzaakt. In veel gevallen is ook een ander (mede) schuld aan het scooterongeluk. Het verkeer is namelijk dynamisch.

Het is ook mogelijk dat het ongeval op de scooter volledig is veroorzaakt door het verkeersgedrag van een ander. Bijvoorbeeld een automobilist die geen voorrang verleent aan de scooter. In dat geval kan jij 100% van jouw schade vergoed krijgen.

Weet jij wat je moet doen bij een scooterongeluk? Lees:

Tips bij verkeersongeluk

Een passagier van een scooter heeft letselschade

 

Een passagier van een scooter bestuurt niet zelf de scooter. Wat als de bestuurder gevaarlijk heeft gereden en daardoor een scooterongeluk heeft veroorzaakt? Krijg jij als passagier van de scooter een schadevergoeding?

Als passagier van een scooter heb jij altijd recht op een volledige schadevergoeding. Jij bestuurde namelijk niet de scooter. Jou kan daarom geen verwijt worden gemaakt van de aanrijding. Jij wordt de Schuldloze Derde genoemd in het recht. Jouw schade als passagier van de scooter wordt vergoed door de verzekeraar van bijv. de schuldige automobilist of de verzekering van de scooter.

Schade door een aanrijding op de scooter

Bij een scooter is het letsel vaak vele malen ernstiger dan in het geval dat een automobilist een ongeluk in het verkeer krijgt. Een scooterrijder kan bijvoorbeeld te maken krijgen met een botbreuken in het knie of been, rugklachten of hersenletsel. De financiële schade van scooterrijder kan in sommige gevallen door het letsel hoog oplopen. Denk bij een ongeval op een scooter aan de volgende schadeposten:

  • Schade aan de scooter
  • Kledingschade en schade aan de helm
  • Verlies aan verdienvermogen als jij niet meer kunt werken door het scooterongeval
  • Medische kosten
  • Studievertraging door het scooterongeluk
  • Reiskosten, zoals het vervoer naar het ziekenhuis, huisarts of fysiotherapeut
  •  Smartengeld


Letselschademanager legt jou uit met welke schadeposten je te maken kunt hebben na een ongeval. 

Meld de schade zo spoedig mogelijk direct bij de verzekeraar.  Vul alle gegevens over het ongeval in. Het is niet erg als je nog niet alle gegevens weet. Het kenteken van jouw voertuig heb je hiervoor nodig en het kenteken van de andere voertuig dat bij het ongeval betrokken is. Door het melden van jouw schade via Letselschademanager wordt meteen een schadeclaim ingediend. Samen met de verzekeraar bereken jij jouw schadevergoeding.

Helm plicht voor snorfietsers

De checklist na een scooterongeval

  • Foto’s maken van de plek van het ongeval
  • Noteer als dat mogelijk is de naam van de betrokken personen en namen van de getuigen
  • De schade direct online melden bij de verzekeraar via Letselschademanager