Transparant en eerlijk Gratis en vrijblijvend Onafhankelijk

Whiplash

Gratis je schadeclaim indienen en volgen bij iedere verzekeraar in Nederland? Vertel jouw verhaal

27 augustus 2022

leestijd 2 minuten

Samengevat

  • Je hebt een whiplash na een ongeluk
  • Wat is een whiplash?

Whiplash na ongeluk

Na een ongeluk kan jij te maken krijgen met verschillende soorten letselschade. Elk type letsel geeft recht op een schadevergoeding. Na een ongeluk zal het letsel vastgesteld moeten worden door een arts. Dit heet het medisch traject.

Wat is letselschade?

Letselschade is de schade die is ontstaan doordat je gewond bent geraakt of pijnklachten ervaart. Letselschade bestaat uit lichamelijk letsel of psychisch letsel. Soms is jouw letselschade tijdelijk. Dat betekent dat je tijdelijk ongemak ervaart na een ongeluk. In andere situaties heb je te maken met blijvend letsel. Dit betekent dat je door het ongeval altijd te maken hebt met letsel en dit letsel niet geneest.

Schadevergoeding na letselschade

Elk type letsel geeft recht op een schadevergoeding. Een schadevergoeding is een financiële compensatie voor jouw letsel. Denk bijvoorbeeld aan vergoeding van medische kosten, schadevergoeding bij verlies van inkomsten, smartengeld bij een ongeval of andere soorten schadeposten na een ongeval.

Soorten letsel na een ongeval

Na een ongeval kan je te maken krijgen met diverse soorten letselschade, zoals een whiplash.

Whiplash

Bij een ongeval in het verkeer kan jij te maken krijgen met een whiplash. Bij een whiplash heeft het hoofd dus altijd een heftige beweging gemaakt ten opzichte van de rest van het lichaam. Om nauwkeuriger aan te geven welke beweging het hoofd heeft gemaakt, noemen sommige artsen de whiplash ook wel acceleratieletsel (hoofd voorover geslagen) of deceleratieletsel (hoofd achterover geslagen). Meer weten of de klachten bij een whiplash? Wil jij weten of je recht heb op een schadevergoeding bij whiplash? Meld direct jouw ongeval.