Waarom letselschademanager?

Terwijl technologie de wereld in rap tempo verandert door vraag en aanbod overal doeltreffend bij elkaar te brengen, blijft de juridische- en letselschadepraktijk opvallend achter. Als gevolg van deze mismatch zijn zowel verzekeraars, belangenbehartigers en met name slachtoffers ontevreden. Specialisten en verzekeraars doen lang niet altijd waar ze goed in zijn en bedrijven klagen over gebrek aan transparantie, onveilig werken en lange doorlooptijden.

Met Letselschademanager neem jij controle over de juridische informatiestroom van slachtoffer tot verzekeraar en verbeter je de prestaties van jouw letselpraktijk met een alles-in-één-schaderegelsysteem voor alle letselschadezaken. Één online dossier waarin je het slachtoffer 24/7 direct en veilig inzicht geeft in de zaak, met handige technologische snufjes die onder andere zorgen dat je gestructureerd, snel en veilig bestanden kunt delen, kunt communiceren met slachtoffer en verzekeraar en tot één schadestaat kunt komen in ieder dossier.

Letselschademanager is een onafhankelijk platform waardoor partijen zelf de controle houden op het hele proces. Technologische ontwikkelingen zet Letselschademanager bovenaan, maar zullen daarbij altijd de technologie ontwikkelen vanuit menselijk belang.

Neem contact met mij op voor een introductie

Een greep uit het gemak dat Letselschademanager brengt

Stroomlijn het werken in het schadeproces

Alle feiten in één overzichtelijk online dossier. Letselschademanager maakt het proces en de bijbehorende informatie tussen partijen in het letselschade traject veilig, toegankelijk en bruikbaar;
3) Voor verzekeraars, tussen verzekeraars
2) Voor belangenbehartigers, tussen belangenbehartigers
1) Maar bovenal voor slachtoffers

Één interactieve schadestaat voor alle betrokken partijen

Maak gebruik van één interactieve schadestaat, krijg direct inzicht in openstaande en erkende schadeposten en communiceer met alle betrokken partijen op één plek. Een slimme, naadloze manier om je bestaande workflows te optimaliseren en te digitaliseren.

Samenwerken en overdragen

De samenwerking tussen jouw interne organisatie met externe partijen is nog nooit zo effectief en efficiënt geweest. Eindelijk heb je alle tools, documenten, communicatie en collega's op één plek bij elkaar. Draag dossiers makkelijk intern en extern over, voeg meerdere behandelaars toe of geef een externe of schaderegelaar tijdelijk toegang tot het dossier.

Eersteklas Beveiliging

Communicatie via de email is de bron van de meeste datalekken en daar ligt het grootste risico voor de letselschadepraktijk. Letselschademanager is dé oplossing voor de letselschadepraktijk die zowel de dreiging van buitenaf (databreuk) als binnenuit (datalek) tegengaat.

100% onafhankelijk en universeel

Letselschademanager is opgericht in samenwerking met (ex)slachtoffers, specialisten en verzekeraars uit de letselschadepraktijk. Letselschademanager is onafhankelijk, zodat zij haar diensten blijft ontwikkelen met de belangen van haar gebruikers als uitgangspunt.

Geen software installatie nodig

Letselschademanager werkt op iedere moderne desktop browser. Je account wordt binnen enkele seconden geopend en er zijn slechts een paar klikken nodig om een dossier aan te maken, te bewerken of gebruikers toe te voegen.

Kosteloos

Het gebruik van letselschademanager basis is voor jou als belangenbehartiger en je kantoor kosteloos. Letselschademanager is hard op weg om met alle in Nederland actieve aansprakelijkheidsverzekeraars een samenwerkingsovereenkomst aan te gaan om te zorgen dat de factuur van Letselschademanager basis per dossier direct naar de verzekeraar gaat.

Als Letselschademanager nog geen samenwerkingsovereenkomst heeft met een verzekeraar, dan worden de kosten in rekening gebracht bij jou als belangenbehartiger. De kosten kun je als belangenbehartiger onder de post “verschotten” declareren bij de aansprakelijke verzekeraar. Mocht een nog niet aangesloten verzekeraar de declaratie afwijzen, dan ondersteunt het team van Letselschademanager met het verhaal bij de desbetreffende verzekeraar.

De kosten voor een online dossier voor het slachtoffer is onderdeel van de schade van het slachtoffer:

  • Het slachtoffer moet in de gelegenheid worden gesteld om de schadeafhandeling via een online dossier 24/7 in te kunnen zien.
  • Het slachtoffer moet vertrouwelijke en privacygevoelige informatie op een veilige manier kunnen delen met de verzekeraar.
  • De kosten van Letselschademanager zijn redelijke kosten ter vaststelling van de schade op grond van art. 6:96 lid 2 BW. Het slachtoffer is immers door toedoen van de aansprakelijk partij in deze situatie beland.

Aanmelden in drie stappen

Het gebruik van letselschademanager basis is voor jou als belangenbehartiger en jouw kantoor kosteloos. Het aanmeldproces is simpel:

Meld je aan als belangenbehartiger en wij nemen binnen twee werkdagen contact op voor een korte introductie.

Na de introductie op het platform zetten wij de beheer- en teamaccounts op voor jouw kantoor en kun je direct aan de slag.

Indien de introductie en de bijbehorende helpdesk niet voldoende is, dan bieden wij ook vrijblijvende trainingen aan voor jouw organisatie.

Je kantoor kan nu aan de slag om samen de schadeafwikkeling sneller, toegankelijker, eenvoudiger en veiliger te maken.

Een greep uit de basisfunctionaliteiten die nu voor jullie kosteloos beschikbaar zijn:

  • Gebruiksvriendelijke tools voor teambeheer en samenwerking
  • Basistraining voor eindgebruikers en beheerders
  • 5 bedrijfsaccounts
  • 2 beheerdersaccounts
  • Ongelimiteerd aantal bestanden per dossier
  • Ongelimiteerde schadestaat
  • Ongelimiteerd aantal gesprekken


Nieuwe zaken ontvangen via Letselschademanager
Één van de voordelen is dat Letselschademanager ook slachtoffers heeft die na een ongeval een dossier aanmaken op het platform en hier via een eenvoudige zoekfunctie een belangenbehartiger bij hem of haar in de buurt aan toe kunnen voegen. Is jouw kantoor aangesloten bij Letselschademanager? Dan staan jullie in dit overzicht en is er een grote kans dat je zaken uit de buurt ontvangt.

Meld je direct aan

Beperk de cyberrisico’s van jouw organisatie en voorkom datalekken

E-mailcommunicatie is één van de grootste obstakels in het huidige proces van de letselschadeafhandeling. Communicatie via de email is simpelweg de bron van de meeste datalekken en daar ligt het grootste risico voor de letselschadepraktijk. Letselschademanager brengt hier verandering in.

Hoe wordt gezorgd voor veiligheid? Het Letselschademanager platform is ontwikkeld en gebouwd op basis van het Secure by Design principe. Dit is de oplossing die zowel de dreiging van buitenaf (databreuk) als binnenuit (datalek) tegengaat. Door de schadeafwikkeling op één platform in een digitaal dossier mogelijk te maken kan naast een interactieve schadestaat op een zo’n veilig mogelijke manier berichten en bestanden worden gedeeld. Dit wordt gecombineerd met standaard maatregelen voor cybersecurity. Hiermee verklein je de kans op een datalek of databreuk binnen je organisatie significant.

Eerste klas beveiliging

Letselschademanager

Het hart van de zaak

Letselschademanager verbindt slachtoffers, belangenbehartigers en verzekeraars op één onafhankelijk platform om de schadeafwikkeling sneller, toegankelijker, eenvoudiger en veiliger te maken.

Lees meer over ons